BÄSTA!

Jag och Fanny kommer att äga ut alla i maskeradhoppningen!!!!


snabbt!

Red Finess på dressyren. gick knaas bra och sen Fandango på gruppledargruppen, nöjd faktiskt! :)

Nu ska jag planera inför maskeradhoppningen och provet imorgon! :)

Hadet gött!


Godmorgon! Nu ska jag till skolan! :D<3
Skickade lite filer till skoldatan dr hann jag skriva ;) <3


Hoppat i skogen!

Ridningen gick jätte bra hade Goliat, vi red ut och hoppade i skogen! Det var sista gången vi hade Mickan som ridlärare. Så nu kommer vi få en ny ridlärare som heter Pernilla. Jag är både positiv och negativ till det. Posetiv för att hon är tydlige utbildad och har planer för oss men negativ för att Mickan var så rolig! Men Mickan kommer fortfarande att jobba på tisdagar och allt som förrut. Jag vill ju lära mig saker så det ska bli på ett sätt spännande! Får se om två veckor kan ju inte komma nästa vecka för att det är Falun.
Efter ridningen samlades i i värmestugan och åt kladdkaka!! Maja ramlade ju av förra veckan. Och nu ahr vi börjat med att man får ta med tårta till veckan efter om man ramlar av! MOHHAAHAHAHAHH!! Sen flummade vi lite osv. Sen när mamma hämtade mig anmälde vi mig till barbacka hoppningen! Ska vara med på Aurora :)
Kommer bli niice!
Imorgon kan det bli svårt att blogga.. För att jag har ju så brottom.. Men det ska nog bli bra! ;)  Ska ju rida två pass, det blir sista veckan som jag har så bråttom för att dressy kursen är sista gången i morgon.. Synd, men jag slipper stressa! Nästa vecka kommer jag ju vara i falun! Vet inte om jag tar emd mig datan, men tror det ;)

Nu ska jag strax soovaa så ha det bra folket!



Hemstudiedag

GUUUD vad skönt det är att sova ut! Haha var inte meningen att jag skulle sova ut.. Men det är ju bra att passa på medans man kan. Sov till halv elva. Denna helg kommer jag ju inte heller kunna sova.. Ska ju på maskeradhoppning! haha det kommer bli så himla kul! Ska vara med Fanny igen. Vad vi ska vara det får ni inte veta! Haha HAr nyss ätit lite mackaroner till lunch, och suttit och pluggat ett tag, nu ska jag plugga lite till ahde tänkt göra kalrt steg 22 i svenska, så det blir NIIICE! Hihi sen ska ajg dra till stallet, typ klockan halv fyra. Ska ju rida idag!

Men nu får ni ha det så bra!


haha xD



Vi lät er vinna!

DIF FÖRLORADE INTE! DOM LÄT AIK VINNA!!! :)

För djurgården kommer att komma efter sen, jag är lung!

SUCK ON THATH!!!!!!!!


DIF match

Ska snart på match snart:) dagen har vart Okej, men nu är jag trött... Ska sova lite innan, och sen så åker jag och bea på match dom på spela ont aik så det kommer bli coolt:-D<3

otursdag

idag har det värkligen varit en jobbig dag.. Bea kom till mig på morgonen så vi åkte till skolan tillsammans, glömde min väska hemma.. Sen i skolan gick det väl bra. Vi gjorde en del av labben. Sen när vi hade haft föreläsning så hade jag tappat min nyckel och när vi kommer till skåpet är den uppe och låset är borta.. min ena sko är borta och mina nycklar.. SHIIIT vi sprang runt och letade i en timma!! Sen sa Tommy att han visste vem som hade tagit nyckeln och att jag skulle få den imorgon, men att han inte visste vad min nyckel var. Jag tycker det var jätte snällt av honom!!
Sen fick jag åka till stan med en sko! hahaha knaas! Men men.. Får skylla mig själv.

Vi skulle ju tillbaka till ANT där vi tog piercing på återkoll. Allt såg fint ut med vi var tvungen att vänta en timme.. sen gick vi och åt på donken. Och sedan så kollade vi på jacka åt BEa men hittade såklart itne den som hon ville ha den var slut..

Ja somsagt en skitdag.. Jaja.. Hoppas att morgondagen blir bättre!


smiile best friend!


New body

Någon som vill köpa new body av min syster? Hon säljer för sitt cheerleading lag.

Haninge cheer elite!

Kontakta mig om du vill det ;)


Helgens tävlingsbilder!


fandango och jag 70 cm


Fandango och jag 70 cm


Jag och fandango 70 cm


Dags att ditta upp! :)


Framridning

Fandago och jag framridning


Jag och Fandango framridning!


Aurora och ajg på väg mot hindret!


Aurora och jag 50 cm



Jag och Aurora 50 cm


Jag och Aurora 50 cm hoppningen


Jag och Arurora 50 cm



hopptäävlingar!

Nu har det var jäätte dålig uppdarering.. har helt enkelt inte orkat, sen har det vart knas med internet. Nu ska jag berätta om lördagen!

Lördag
Började med att jag vaknade en timme försent.. Så gjorde ordning mig på en halvtimme och sedan åkte vi till skutan, vi kom i bra tid. i femio klassen hade jag startnummer 12 av 19 och Maria skulle ha min häst före mig. så hon värmde upp aurora. Jag hade fixat Aurora så hon var rosa och söt! Banan var inte så svårt, men gillade den!

Jag var ganska nervös. Alla hade bra tider ochd et flästa kom till omhoppning! Jag hoppade grunomgången jätte fint! Och sen om hoppningen oxå! kunde ha drivit på lite bättre men gjorde inte det.. jaja för försöka bättre nästa gång!

Sen skulle jag rida Fandango! Han var JÄTTE TRÖTT! oh herregud avd jag kämpade i 70n! råkade tyvär glömma ett hindet så blv utesluten,, men men! :)

VAr kvar i stallet sen, och hade det bra! När jag kom hem var jag så trött att jag somnade!

Idag hade jag min grupp och sen lektion för maja och LInda! MOHAHAHAH dom kommer ah träningsvärk imorn!! HIHIHIHIHI!!! :D jag var stenhård mot dom, och en ängel mot mina små barn! :) haha det gick bra! :D Dom var så duktiga så! :D

ni ska snart få bilder :D<3


80 med fandango på träning :D

trött= dålig uppdatering..

felåt! har haft det så jobbigt bara. Så mycket har inte orkat.. Igår red jag Hilda och bla bla bla, så och idag red jag Finess!!! JIPPIE! OCh Aurora!! jippie! mowhahaha

Idag var jag mest arg hela tiden.. Daniel gav mig VG!! fucking VG på orgenteringen! Och ni vet juh hur nervör jag var för att ställa upp själv osv. Sprang ju MVG banan! OCh ficm VG! är ju så förbannad, så det är sorligt..

ah orkar itne skriva mer nu.. :( puss o kram <3


dållig bild på den lilla blondinen! :D

Friserad av frisören, vilken fin frissa jag fick!

Idah har jag vart hos frisören. Ni får se hur det blev imorgon! Haha och LOVAR! NI HAR AALDRIG SÄTT TILDAH SÅHÄR!

Yes yes nog om det! Nu ska jag berätta om min daag!

Min dag började med regn.. Först i durchen och sen ute.. haha Men inte skulle det göra dagen dålig. Hela dagen har jag ahft skiit ont i magen och hes röst.. Jag har haft matte och svanska kp. Och Lasse min svenska lärare är säär.. Sen har jag haft PH i fem minuter.. Gick ju bra! Haha och sen har jag vart hos frisören. Nu är ajg jätte trött..


bild från hoppningen! Neff o jag! :D



Går på tabletter!

Nu har mamma komit hem med tre olika tabletter jag ska käka!

En för hostan och två för halsen.  Haha flummigt! :D haha




hoost..

Idag är jag hemma för att jag har väldigt ont i magen, och sen så hostar jag.. Har börjat f¨å ont i ryggen när jag hostar oxå.. jajajajaa nu ska jag inte klaga mer. Hur har ni det? Vad ska ni göra idag? Själv ska jag få medicin, och sen plugga. Pappa är oxå hemm för han har ledigt, det känns skönt gillar inte att vara hemma. Jag missar föreläsningen idag oxå, inte kul. men om jag hade suttit i skolan och känt som jag gör nu är jag typ glad för att jag är hemma. Mår typ illa.. Men jag skulle ju sluta klaga!? Ah men ni får ha det så bra! :D


tröötter..

Det gick helt ok med gruppen idag, Bea är en bra hjälpledare! Vi hade övergångar och övning på att rida lätt. Alla var som vanligt väldigt duktiga! Efter det så var jag och Bea och åt och sen cyklade vi hem. NU har jag dushat och kollat på tv, och ätit. Är så sjuuukt trött! Somnade först i badkaret och sen i soffan och sen i soffan igen!! Har hostat hela veckan. Och nu har jag ont i magen. Asså seriöst vi åt hur mycket som hällst i lördags så det kan juh vara det men ändå inte kul.. Det är speciellt jobbigt med hostan har vaknat sju åtta varje dag nu just för att jag inte kunnat sova mer för hostan, mååste värkligen göra något åt den..  

Har iaf haft en bra helg! Är nöjd! Men tänk vad tiden går snabbt! Det är ju i slutet av september!! Snart är det jul och jullov då kommer man att söka in till gymnasium. Jag hoppas att det kommer gå bra! Men man vet aldrig, vill ju gå estetisk linje. Så man måste ju göra inträdesprov. Jag hoppas oxå att mina betyg kommer gå vägen. Annars blir det sorligt, men vad jag vet så ska det göra de!

Varför jag väljer estetisk lije är för att et är högskoleförberedande. Jag har ingen alls aning om vad jag vill bli så därför tar jag detta som en kul grej. Så att jag ska få några fler år att tänka. Så kan jag liksom börja den utbildingen på högskolan. Är väldigt nervös inför valet, men det känns ändå bra med det  som jag har tänk mig nu. Och ni som känner mig vet ju att jag gillar musik och så. Så vill gärna börja på de! :D

nu ska ni få lite bilder från helgens bio!


lördagen outfit!


jag (hjärta) popcorn :D


snabbis!

En sista liten uppdatering från Beeeaa innan jag ska till stallet och ha grupp. Idag ska dom få göra lite övergångar och ridvägar. Dom har blivit så duktiga på sistonde. Ni får ha det så bra! Har ätit en härlig frukost med familj nummer två! Ha det gött! :D


haha as gammal bild ser nno vem som eh vem? :D


Videoinlägg från Beah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


hej hej folket sitter nu hos BEa!

Puss & kram, vi hörs imorrn eller nåt (A)

I rymden finns inga känslor

Imorgon åker jag och Bea på DEEEJT! haha vi ska se i rymden finns inga känslor. Handlar om en kille som har assberger och typ hans bror tjej typ göra slut, och då ska han då hitta en ny. Tycker den värkar lite småkul, men det får vi se imorgon då! ;)




lycklig!

har nyss fått veta attfinaste Zombra mår bra! Har ju itne haft någon kontakt alls elelr något. Så,, JAG ÄR SÅ JÄKLA LYCKLIG NU!!!! SAKNAR HENNE SOM IN I HELVETE! Mend et viktigaste för mig är att hon mår bra. skulle kunna gråta nu. Nu kan jag gråta!




IDOL!

NUs jag kolla på idol vi hörs! :D<3

Skolfoto

Idag var det skolfoto. Pluggade inte så mycket idah heller. Idag började dagen med en föreläsning i aulan. Den var ganska tråkig men det gjord inget den var inte så lång. Sen gick Bea och jag och gjorde inte mycket. Sen skulle vi rösta. Vi ahde skolval i skolan. Så man skulle rösta på ett parti som man ville ha. Om man ville skriva ett speciellt parti så skulle man tydligen t< en bland lapp. Men vi hittade ingen så vi tog en från centerpartiet och strök över det, så skrev vi dit DIF! Haha visste igneting om något parti så.. Lite oseriöst kanske men ändå! Haha sen fick vi veta att vi tydligen skulle tagit en blank men inte hittade någon. Så nu kanske vi röstade på centern.. jaja jag bryr mig itne mycket det gör juh ändå ingen skillnad!

Sen hade jag fotagrafering fick såklart sitta.. korta lilla jag.. Men det spela juh inget större roll. Fick iaf sitta längt ner till vänster. JAG LOG MED ÖPPEN MUN FÖR FÖRTA GÅNGEN TYP! OMG OMG OMG!! Haha fett glad. Yees! Sen hade Bea skolfoto, hon vart säker så sööt!

När jag sedan kom hem så var jag trött.. JUSTE! har fått min sängbord nu! Så nu är möbleringen komplett. NUs ka det bara målas sen har jag ett typ rum som ser ut att vara ur en IKEA katalog! Så jag fixaade alal grejer i den och sen så gick jag och la mig i soffan och kollade på extream home make over. ASSÅ shiit vad fint dom får! Fett avis! Men iaf så somnade jag och sov till halv sex. Det var med flit jag somnade för det var så sköönt! Älskar att sova efter skolan! Man sover typ as bra! Haha jag komemr bli en sån som går och lägger sig och sover mitt på dagen! Haha det fick mig att tänka på dagis när man gick där fick man juh sova mitt på dagen! Herregud vad soft igentligen. Vill oxå gå på dagis.. Haha kanske ska bli förskolelärare! Haha nää..


dagens outfit! :D


hår och ansikte! :D haha


nya sängbordet!


Måste bara visa bättre bilder på mina lampor sååå söta! <3

ha en trevlig helg! :D

Svar på tal

beah om knaaas bra!:
Att en sådan vän som du ens finns, asså. Det är helt sjukt! Har aldrig haft någon finare vän, du ställer alltid upp för mig, och jag önskar att kunde visa hur mycket du betyder för mig! Jag finns för dig i ur & skur, jag menar det verkligen!
Ett och ett halvt år har gått, det kan man inte tro!, och jag hoppas du vet det! Varje morgon, vaknar jag upp, får ett léende på läpparna, för jag är så lycklig att jag har dig i mitt liv. Utan dig... existerar inte jag. Fick tårar i ögonen nu.. Seriöst, om du skulle försvinna vet jag inte vad jag skulle gjort! Du är finast min älskade tvillingsyster och bästaste vän! Jag älskar Dig Mathilda Sjöblom! Love Love Love! Puss på dig <3


Svar: Tack! Du ska bara veta, jag fick tårar i ögonen och dom hoppade ur mina ögon oxå. Fina underbara vackra människa. Du eh värkligen underbar! Tack så mycket för att du finns. Det kommer alltid att vara du och jag. Jag vill alltid att du ska finnas i min närhet. Tack för att du finns!


Tildah älskar sin Beatrice!

knaaas bra!

Ridningen idag gick kanon! Haha iaf sista passet.

Men vi börjar med skolan! Var med mina fina vänn Bea, och vi pluggade tyska. BEa är duktig. Själv hade jag något fel i vartända mening. MEn var så trött den här dagen.. JAg åt jäätte mycket till lunch det vart chili corn carne, och den var varm! Haha helt otroligt. Och den var ganska god! Sen hände inte så mkt.

I stallet fick jag på dresyrgruppen Hilda. Skulle juh haft Finess. MEn hon har fått balltramp.. Så hon fick inte gå med.. Der är synd! Hilda var.. inte så kul. Vi övade på att göra framdelsvändningar och skänkelvikning. Gick väl sådär..

Sen på gruppledargruppen fick jag Fandango! LIlla enögingen! Haha men oj herregud i himlen vad han gick fint efter ett tag. Vi började med lite trav o gallopp på böjt spår. OCh sedan framdelsvändningar och sen skänkelvikning i skritt och trav. Han gick i fin form, trampade riktigt fint under sig, och nacken var snyggt böjd. Funderar på att anmäla mig till dressyren med han, han är juh så sjukt fin! Är riktigt nöjd NU när jag kom hem så har jag durchad o ätit. Nu ska jag snart sova har ju skolfoto imorgon! Vet itne hur jag sak ha..
vi får se helt enkelt!


Fandango och jag hoppas 80 förra veckan :)<3


saknar dig <3



Finess♥



Bilden lånad av Amanda www.abokstam.blogg.se
Fina ponnie <3♥

Heeeej! :D

Har precis hoppat ur duchen! Ridningen gick ganska bra. Red lydia. Men jag tycker att hon är typ tråkig på ngt vis.. Asså sjukt fin ponny, men typ gjorde allt man sa till henne.. haha jaja. Skolan gick bra. tror jag. Har bestämt mig för vad jag ska göra på syslöjden åker ju till Falun nu om typ tre veckor! Niiice! Det blir en onepiece! haha tycker det blir tufft att sy. Vi ska altså sy kläder. Har ju fått visa upp min piercing för många nu! Haha kul kul. Juste! Imorgon är det typ spexfoto. Men kan inte vara med.. För att det är typ efter skoltid klockan kvart över tre.. Och jag ska rida klockan fyra vilket betyder att jag måste vara i stallet senast klockan halv fyra. Och spexet slutar ju antagligen inte förän vid fyra kanske. Så nej tyvärr men hinner inte de..

Idag på ridningen hade vi övergångar mest. Åkte hem typ på en gång var jäätte trött.. Så ska lägga mig tidigt idag. Länktar till helgen. Då ska jag sova!! MEn ska oxå till Bea på surströmming. Men grejen är den att jag tänker inte äta en surströmming!! För att det är rutten FISK! Men gillar det ändå! Haha nu ska jag snart soova! Ha det bra folkeeet!

Snart får ni en bild från helgen! :D


Grekland saakna (a) <3




Sommaren är kort

Tycker itne ni oxå att sommaren typ har tagit slut aldeles för snabbt? Asså först vare sommar sen typ nu äre kallt på en gång! Inget mellanläge? DRYYYGT! (A) men det gör itne så mycket! (A) haha nu kan man snar handal höstkläder! :D:D haha :D


Friluftsdag!

Idag hade vi det.. Asså det var värkligen inte roligt. Tänk vad bra det är att ha så bra vänner som jag! HAha vi fick iaf göra lite typ uppgifter eller stationer är det mer typ :P Här är dagens shema!

*Koka vatten på ett spritkök

*Hitta på lekar av naturen :S

*Exkusion NO

*Lunch

*Frågesport om naturen

*Sätta upp ett tält

allt var ganska tråkigt. Men det gick braa! Jag och Bea var så proow på att sätta upp tält så vi fick MVG!! OMG! haha fett bra. vi tog oss did själva. Vi har såklart visat våra navelpiercingar! Haha! Den har gjort lite ont vid vissa tillfällen.. men det gick bra ändå. Haha Emma råkade en gång glömma bort det och körde in handen i magen på mig. Hahah det gjorde ont. Men det var ju inte med miningen antagligen så! :) haha det gör inget! JUSTE! haha nu ska ni få en bild på min navelpiercing! :D







YEAA! :D


svar på tal!

Till Ämah om http://tiiildah.blogg.se/2010/september/trakig-jag-eh.html#comment (tråkig jag är)

vem är de längst ner? :) <3

Det är Ronda :) <3




tråkig jag eh!

lägger ut fett lite bilder! :O men när jag bloggar från mobilen vet jag itne hur man gör så.. :( <3

så nu får ni lite bilder!

Godnatt folket!

Imorgon är det aldby så ska försöka sova i tid idag (A) haha <3 puss o kram skummbanan!


NAVELPIERCING!

Hahahaa nu har jag gjort det! det var skit läskigt men annars gick det bra! NI får bilder imorgon! för ajg har plåster nu.. Haha det gjorde itne så int som hag trott, men det var iten så lindrigt häller. Känns lite nu. men tror det är aas snyggt. Ska ta hand om det fett bra! :D<3


NIIICE! (lånad bild)


Föreläsnng

Sitter i aulan nu... Man blir alltid så trött... Men idag är det inte lika kallt som det brukar vara. Det pratar om hemkunskap vi kommer typ få göra vad vi vill jag hoppas att jag får jobba med någon bra! Det ska jag få bra betyg för! Nu smakar kjell... Om ngt. Yes nu ska jag lyssna:)<3

Måndag:)

Godmorgon alla:) nu sitter jag så bussen, vi börjar snart, är trött men det ska nog gå bra ändå! Idag ska snart hända något roligt! Men först väntar en jobbig skoldag. Ska ha ph så kommer bli as hungrig! Men jag får helt enkelt stå ut:p vi har haft en grej i trappan som jag slår i huvet:)<3

HJha dpnfewngfw

Jah idag har ajg vart i stallet, och haft min lille grupp! Dom var så söta idag oxå. Vi tränade på att rida lätt idag och mycket trav. Yasamin fick demostrera! Efter lektionen kom finaste bästa vän. Lika söt somvanligt. Denna dag hände inget speciellt.. Men det ska nog gå bra! Nu har jag nyss ätit popcorn och kollat på ensam mamma söker. Så ska snart sova oxå ;) puss o kram!


Mina ögon är snart borta!

Kan knappt hålla ögonen öppna, så nu ska jag sova:) ligger i min sköna mjuka säng:) ha det bra nu och Länkta inte för mycket efter mig:)<3 haha nej skoja(a) haha puss och kram<3

Spökhistoria!

Haha skrev den för typ två år sedan! Haha fett bra jag var på o skriva! haha den är juh typ läskig!! :S (A)                                     





Teddybjörnen   

 

                                                                                                                                     Av: Mathilda Sjöblom

Kapitel 1

På Årsta slott för 145 år sedan bodde en familj med två barn. Dom var mycket rika och barnen mycket bortskämda. En solig kväll i augusti var en av deras flickor ute på gården. Hon var ute och plockade blommor. Då hon plötsligt blev alldeles kall. Hon hade en blå bomullsklänning på sig och hennes bara ben fick gåshud. Hon blev stel av panik när hin kände en kall hand på sin axel den var inte stor lite mindre än hennes egen hand vände sig om och fick se en liten pojke med svart hår och väldigt ljus hy. Han bar på en teddybjörn. Hon lade märke till att teddybjörnen hade ett plast öga och ett knappöga. Plötsligt ser hon att pojken långsamt försvinner. Och tillslut är han borta. Flickan blev rädd och sprang in i det stora slottet. Hon förstod att de hade vart ett spöke. Hon gick in i den stora matsalen. Den var tom. Hon ville inte vara ensam efter denna hemska händelse, så hon gick uppför trappan och in i sin systers rum. Där satt hennes syster med ryggen mot henne och läste i en bok. Hennes systers svarta hår hängde i strimlor nerför hennes rygg. Flickan sprang fram och kramade sin syster när systern vände på huvudet och kollade flickan i ögonen såg flickan att det inte var hennes syster utan samma pojke som hon sett ute i trädgården. Hon blev kall som is och kastade sig bakåt med ett skrik hon sprang utifrån rummet hennes blonda hår fladdrade och tårarna rann. Hon sprang in i hennes föräldrars rum. De var stort och öppet och hade en enorm säng. Ingen var där heller. Så hon sprang till sängen och la sig under täcket. Det var varmt. Hon grät, hon hörde dörren slå igen och en varm hand på hennes rygg. Hon andades ut och tittade upp ifrån täcket och såg sin mammas varma ögon. Hon skulle precis slänga sig i sin mammas famn. Men då förvandlade hennes mammas ansikte till den lille pojkens ansikte. Hon skrek och grät. Dörren öppnades och in kom hennes familj dem var bleka och deras ögon var kalla som is. Alla kom vandrade i mot henne utom den lille pojken som höll i henne. Den lille pojken tog ett stryptag runt hennes smala hals och strypte henne. De sista hon såg var hennes mammas kalla blick.

Kaptitel 2

Vanessa och Elina går ut nian nu år 2009. Innan dem slutar ska deras klass göra en övernattning på Årsta slott.

– Nessan! Är du klar? Alla åker snart, sa Elina. Vanessa eller Nessan som alla sa var på toaletten på Lyckeby skolan.

– Ja jag kommer! Sluta stressa! Hela klassen trängde ihop sig i en buss mot Årsta slott. När dem var framme delade dom in alla i olika rum. Vanessa hade oturen att komma i samma rum som Emelie och Erica. Dom var klassens stora fjortisar. Elina kom med två tjejer som hette Lena och Mirjam, dem var inte så populära utan mera lite utstötta men de höll ihop i vårt och torrt.

– Årsta slott var numera ett museum. Och hyr ut lokaler till t.ex. skolbalar eller stora fester. De säjs ha bott en familj här för 800 år sedan dem hade en liten pojke om hade gått ner i källaren och aldrig kommit upp igen. När man hade gått ner för att leta efter honom hade man hittat honom med avskuret huvud. Så de säjs att han går igen. Men de är inget man tror på. De säjs också att han dödat en hel familj men andra tror att familjen flytt eftersom man inte hittat några lik.  Nu ska alla ni elever få gå på tipsrunda här i trädgården. Ungdomarna delades in i olika grupper Nessan och Alina fick vara i samma grupp som Erik och Elias.

– Tjenare tjejer! Är ni taggade på att gå tipsrunda nu? Det var Erik som frågade. Han var lång och blond och en av dom sötaste Elina visste. Han var mogen och inte så barnslig som alla andra. Elias la armen om Nessan och plutade med läpparna mot henne. Hon hoppade undan.

– Lägg av ditt äckel! Skrek Vanessa. Hon var blond och smal. Hon hade jeans och en vit u- ringad tröja på sig. Hon såg bra ut. Och de tyckte de flesta killar också. Hon sprang och krokade arm med Elina. Elina var brunett och hade långt hår. Hon var också väldigt smal. Hon hade en vit klänning med blått motiv i högra hörnet. Elias sprang efter henne men den här gången gick han bara seriöst bredvid henne.  Han hade svart långt hår och en rosa skjorta och ett par vita jeans till. Inte så speciellt snygg.

– Haha tänk att alla killar springer efter dig! Skrattade Elina och alla skrattade med utom Elias han blev bara generad.

Kapitel 3

Ungdomarna var halvvägs genom rundan när dom började frysa.

– huu, Vad kallt de blev! Klagade Elina. Erik kom och la armen om henne.

– Ja jag hoppas att de inte är långt kv… ”knak”

– Vad var det, var de någon som gick på något, Utbrast Vansessa.

– Nej de var ingen som klev på något.

– De kanske var den där lilla pojken! Bu! Skrattade Elias.

– Skärp dig Elias din tönt, sa Elias. De fyra ungdomarna fortsatte vandringen men inget hände.

På kvällen satt Elin, Erik, Vanessa och Elias satt utanför slottet och snackade. Då plötsligt Erica kom ut.

– Asså, Erik kom Emelie är jätte läskig!

– Har du märkt de nu? Hon har alltid vart läskig!

– Käften! Hon är typ vit i hela ansiktet och jätte fula ögon! Och sen svarar hon inte på mina frågor!

– Jag kommer, hänger ni med eller?

– Jadå visst, svarar alla. När dom kommer in i rummet är de kallt. Men ingen Emelie syns till.

Då öppnas garderoben. Och ut kommer Emelie. Hennes hud är som sagt vit. Då öppnas garderoben igen och ut kommer den lille pojken ut! Alla skriker men dörren går inte att öppna. Elina kramar om Erik hårt. Och Elias och Vanessa håller om dem. Erica kramar också om dem till och med Elias kramar hon. Emelie och den lille pojken försvinner sakta. När dem försvunnit tittar ungdomarna upp dom har alla blundat för att slippa se in i spökernas kalla ögon. När ungdomarna tittar upp är dem inte i Emelies och Ericas rum länge utan i ett mörkt rum med kalla kala väggar av sten. Dom ser ett galler och förstår att dem är i källaren. Ingen vågar säja något. Då ser dom en flicka. Hon är inte vit eller något. Hon var rödhårig och hade en blå bomullsklänning. Flickan ropar något..

Kapitel 4

– Mamma! Mamma! Mamma! Hon låter som om att hon precis har gråtit.

– Här är vi! Ursäkta kan du hjälpa oss! Hur kommer man upp till övervåningen ropade Elina. Flickan började sakta vandra mot dem. Hennes hy blev blekare och blekare. Tillsist försvann hon. Efteråt kom Emelie, men inte ensam. Hon bärs av en man och en kvinna bakom. Emelies hy är fortfarande blek. Mannen lägger Emelie i Eriks knä. Då vaknar Emelie han ser honom i ögonen med sina iskalla ögon. Sedan tar hon ett stryptag och stryper honom. Alla skriker. Och håller om varandra. När dom tittar upp igen är dom i Erics och Emelies rum. Och i sängen ligger de två lik. Dem som ligger där är Erik och Emelie. Och de säjs att vissa nätter kan man fortfarande se ungdomarna ligga döda i sängen. De finns en tavla i Årsta slott på den tavlan finns en tavla av en pojke och en teddybjörn med ett öga av plast och ett av en knapp. Och ibland är nallen borta under dom kvällarna spökar de inte i Årsta slott Men annars gör de det!  


Nedräkning!

3 dagar kvaar!

Godkväll

Har nyss kollat på en film med päronen:) det var en helt ok film:) nu är jag jätte sugen på popcorn! Vi har ätit middag och jag ha sovit lite grann(a) haha var värkligen jätte trött... Haha men nu känner jag mig utvilad(a) Fanny ska inte sova hos mig synd men vi får ta det en annan gång då:) ha det så bra nu folket!;) <3

Nyss ridit:)<3

Nu har jag nyss ridit finesse!:-D hon gick as fint! Börjar gilla henne mer och mer. Hon gick i form!:-D Yea<3 nu ska jag hjälpa Carro lite sen får vi se vad jag gör:) Fanny ska kanske sova hos mig idag:) just nu sitter jag och äter med Yasamin och Rebeca:) ha de bra:)<3

Trött...

Just nu är jag så trött ligger i sängen nu och ska sova:) ska upp tidigt imorgon för ska rida klockan halv nio:) så måste vara utvilad, så godnatt nu:-D<3

Är på drevan:)

Åkte skateboard med bea till gårdens bad:) sitter nu på en sten:) och ankorna drackte :o Yea<3

Nedräkning

4 dagar kvar!

Omg...

Det gick helt ok på orienteringen, det var jobbigt men jag hoppas på ett mvg! Jag sprang med bea och fille, igentligen fick man ju inte springa tre men gjorde det i smyg ändå(a) haha busigt! Haha nu har jag tagit en kort bad och ska nu smörja in mig med lite hudcreame, sen kanske jag ska ut med bea och simon och skejta:) ni får ha det så bra så länge:)<3

Godmorgon

Är på väg till orienteringen, allt är tydligen flyttat en timma fram, men de vet vi inget om:)<3

Godnatt

ZzzZzzZzzZ...

MobilBlogg

Ska nu prova att Blogga från mobilen! Fick internet i en månad på nice nice!:-D haha har nyss kommit hem från skutan, hade finesse på dressyren, och sedan brisk på gruppledargruppen :-D nu sitter jag i soffan och kollar på tv:p ska snart sova lite tror jag... Så trött... Imorgon är det jobbig orientering-.- man måste typ vara själv! Och jag har aldrig vart i området? Drygt... Men tänker kämpa på ändå! MoHahahahaha! Nej nu ska jag ta och kolla på tvn uppdaterar innan jag går och lägger mig ha det bra puss:)<3

Skolan

Nu sitter jag i skolan, igår orkade jag inte logga in på datan. Det var så jobbigt, kom hem o kollade på tv o somnade så gick upp och lade mig i sängen och somnade där oxå. Igår red jag Fandango. Var riktigt negativ till det kan jag säga. Men det gick bra, vi fick hoppa 80, och 80 med fjording är ganska bra. Så funderar på att amäla mig till 70 med honom. Men vet inte om jag vågar!! Haha
IDag ska jag oxå rida, två gånger dessutom! Haha men det kommer bli knaas bra! ;D Hoppas jag iaf! HAHA

Lånad bild av Sofie!! :D

den med! :D <3

Nya naglar!


Jag söt nääee?

Jag har faktiskt aldrig sätt mig som speciellt fin eller söt. JAg har väl tyckt att jag ser okej ut, men det är tydligen många som påstår de! Haha emn nog om det,

Idag var jag i skolan, typ okej. Hade matte först, vi var fett bra. Somvanligt var det SKITKALLT! Men sen när maten kom vart det lite bättre. I skolan hände itne så mycket satt och längtade tills vi slutade.
PÅ eftermiddagen kom Tove och Bea hem till mig och kollade in mitt härliga rum. Dom gillade det mycket bra! :D haha sen gick vi ner och gjorde våfflor. Dom var mumsiga, men gillar itne att dom blir så geggiga.. Men det fick duga. Efter det så gick vi och typ gick. Sen skulle Tove hem. Och jag och Bea fortsatte in mot stan sen med bussen. Där gick vi runt och tog en massa brochyrer om olika partier. Som vi sedan slängde. Sen gick vi och kollade kläder och så. Sen drog vi hem. Allstå ett typ onödigt åk. Men ändå kul! haha :D


här stannade vi i sågen och hängde!


vi kom upp!:D


Sa juh det! :D


HATAR DESSA CYKLAR!!!


Kolla vilken lång snubbe vi såg!

var tvungen att fota! :D



Mitt liv

Jag kom på att ni igentligen inte vet så mycket om mig från mitt tidigare tid. Så tänkte slänga ihop det som jag kommer ihåg. Det som är i början när jag är liten är inget jag mins utan det som jag fått berättat för mig.

Jag föddes den 6 februari på Huddinge sjukhus, Jag hade kolsvarthår. Nästan diräckt när vi kommit hem från BB så var vi tvungna att åka tillbaka för jag hade fått gulsot.
Vi bodde i en trea i Årsta. Trivdes bra där. Två år senare fick jag en liten syster. Hon hette Malin. Jag var väldigt rädd om henne. Och slog henne bara en gång. Vi gick på dagis i enskede, där träffade jag en flicka som Heter Sofia Tennander. Hon och jag vart väldigt bra kompisar. När jag var exat fem år flyttade jag från Årsta och in i haninge i Vendelsö. Där fick jag eget rum och var så lycklig. Där gick jag ettg år hos dagmamma. Hon hette Eva och jag vet att jag inte gillade henne. Jag var älst där, det flästa var två eller tre år yngre. Vi hade ett litet rum precis brevis hennes kök. Och såfort vi lekte något som lät lite så kom hon infarande till oss och skrek på oss att DÄPA NER OSS! Alla sov middag där utom jag. Jag fick göra vad jag ville. OCh kollade på film eller något. Ibland fick jag rita. En gång ritade jag på pappret, men så tog pappret slut, och då började jag rita på bordet. Jag ritade en jätte fin gubbe i blått på det röda lilla lekbordet. När Eva såg det vart hon jätte arg på mig. Men jag tror inte jag brydde mig så mycket för jag tyckte att den var ganska fin! Dagen efter när jag kom dit så vart bordet blåmålat.
Vår familj brukade åka mycket och campa, eller åka till farmor i piteo och så. Och när vi åkte bil, tyckte jag om att hålla ut handen genom fönstret. Det var för att jag ville jätte gärna ha en docka som låg i en nappflaska. Och Jag trodde att om jag höll ut handen genom fönstret så skulle kanske bilen framför hålla ut en sån och tappa den och så skulle jag kunnat fånga den! Haha jah jag hade livlig fantasi. Jag gick då hos Eva i ett år. Sedan började jag i förskolan. Då gick jag i en bra klass. Lärde känna mina klasskamrater mycket bra. Jag var speciellt bra med en tjej som hette Nadja. När jag började i den klassen så tyckte jag att alla hade så fina namn. Jag hade inte hört att man kunde heta Natalie, Wiktoria Michelle, Nadja osv. Haha så det var jag väldigt förundrad över! Jag hade väldigt lätt att skaffa kompisar. Var inte rädd att prata med folk eller så. Sen när jag började ettan fick vi ett par stränga lärare. Vivvianne och Bodil. Dom var nog bra igentligen. Men alla tyckte att dom var stränga. Jag ahr nog alltid varit ett sånt barn som det flästa lärare tycker om. För jag var ganska lungn. När jag gick i trean tror jag så gjorde jag min förta utlandsresa. Då räknar jag iten med damnark osv. Utan nu åkte vi till Cran canaria. Det var med hela mammas släckt. Vi bodde på ett jätte fint hotell. På högsta våninge. Jag har en kusin som heter Sofia. Hon har alltid vart min stora förebild och på den tiden lekte vi väldigt mycket. Så vi dansade vid poolen och kom på vårat egna språk som vi gick runt och sjöng på.
Jag ahr alltid varit en liten sångfågen så i fyran beslöt jag mig för att söka in till sångklass. Så jag kunde börja i femman. Då lämnade jag klassen, och kom till en ny klass. Där fick jag snabbt kompisar. Det var mycket tjejer. Och ungicks med dom, lite senare fick jag en annan vän. Sanna, hon och jag vart bästa kompisar och vi var emd varann varje dag. Trodde värkligen att vi skulle vara bästisar för evigt. Men så hände något. det kändes som om att hon bara frös ut mig. Det tog hårt på mig. Jag mådde jätte dåligt under en hel termin nästan. Jag skolkade genom att låssas att jag var sjuk, mamma kom ju på mig sen. Och så sökte vi in till kunskapskolandå var det första terminen av sexan. På jullovet, fick jag reda på att jag hade komit in. Bara tre dagar innan vi skulle börja. Sp när min klass började terminen fanns jag inte där. Hade inte sagt till någon att jag skulle byta. Det fick ju såklart hela klassen att typ hata mig. Det är först idag, en av dom EN av dom som har komit fram och sagt hej, Själv har jag inte vågat.
Jag började som sexåring på gymnastik och har gått på det tills jag blev 13 tror jag. Det var som min andra familj. Där trivdes jag så himla bra. Men när träningarna vart för ofta och för länge orkade jag inte med längre. Innan jag slutade i sångklass, började jag på skutan, Jag var där och red en gång i veckan och kände inte många. Men sen när jag byttre grupp, har jag blivit en skutan tjej. U hänger jag där ofta och känner nästan alla. På skutan träffade jag en av mina livs bästa vänner. det var en häst. Hon hette Zombra. Den hästen, betydde så himla mycket för mig.
Sen började jag då kunskap, kände redan Mickaela från gymnastiken så var med henne. Men hon kände oxå Tove och Emma. OCh i min basgrupp gick också Hilda. Det var vänner som betyder riktigt mycket! Jag har fortfarande kontakt med sofia btw. Men lärde känna dom och vart god vän med dom. Hilda hade en lite shettis som hette Allwin, han var jag medryttare på i ett år. Då vart jag och Hilda ännu bättre vänner. Kommer aldrig glömma alla våra skratt! Hahaha. På skutan red jag i en grupp på söndagarn i den gruppen var en tjej med blommiga ridbyxor ridläare ett tag. Hon hette Bea. Bea började senare i min skolan. Hon var lika gammal som jag. Och när jag hälsade på henne i korridoren så bestämde jag mig för att bli vän med henne. Så den  veckan var jag med henne så mycket jag kunde. OCh det lönade sig. Det är nog bland det bästa som har hänt mig. Den tjejen har fått mig självsäker och modig. Med henne vågar jag prata, och framför allt vara mig själv. Nu sitter jag här i min säng. OCh har nyss skrivigt en himla snabb samanfattning om mitt liv! Haha nu går jag i nian. Snart är det gymnasiet som väntar. Och kommer splittra många vänner långt bort. Det känns sorligt, men samtidigt kommer jag att träffa nytt folk som nästan ersätter vissa av dom skulle jag tro. Men vissa vänner ersätts aldrig. Mina riktigt nära vänner kommer alltid ligga mig nära om hjärtat. Jag kommer alltid hålla kontakten med er. Jag vet att ni kommer att få det bra. Och jag lovar att vara där och kolla när ni tar studenten. Jag ska vara där i vårt och tårt och stötta er till 100%! Nu måste jag sova.. Men hoppas ni orkade läsa allt (A) haha hadet bra! :D


Malin och jag!

Malin och jah


Jag :)


Tankar..

Allt kan värkligen vara så svårt ibland, men vet värkligen inte alls hur man ska göra. MEn så måste det kanske vara. Annars skulle livet vara så tråkigt. Det blir juh olika konsekvänser hur man handlar, ibland blir det fel och ibland rätt. När jag ska bestämma mig, blir det oftast svårt. Om jag skulle ha en psykisk sjukdom så skulle det vara meslutsångest, om det finns. För jag skojar inte men, jag har det värkligen. Kan inte välja mellan något. Det kan vara så lite som om att jag ska köpa lösviktsgodis eller färdigplockat, eller så kan det vara om jag ska ha den tröjan eller den andra, eller om någon frågar mig om ett nummer eller färg så kan jag inte bestämma mig för vilken jag ska ta. Det här påvärkar mig mycket, och jag måste värkligen tänka till när jag ska välja, det är ju bra på ett sätt. Men man ska inte behöva tänka i en kvart när man ska handla godis.
Någon som har något tips på hur jag kan göra för att förbättra detta, det är värkligen något jag tror att man kan träna bort, och något som beror på att jag ör osäker. Men om du har något tips så lägg gärna en komentar ;)


Ny design

Haha vet att jag ändrar ofta, men det är så kul att test på nytt (A) haha gillade värkligen min förra, men blev nöjd med denna oxå! (A) haha

Deign by: Tildah :D

Nu ska jag kääka! :D

    vs.   

två timmars föreläsning..

Idag vare så jobbigt att vara i skolan på förmiddagen, vi var tvungna att sitta i en ISkall aula i två timmar.. Jag höll på att somna, asså man kan inte hjälpa det emn på slutet orkar min inte lyssna hur mycket man än vill. Så det gick itne så bra i slutet, men lärde mig ganska bra ändå! Haha Sen har jag pluggat på riktigt bra! JAg och Tove, Bea gick hem sedan för hon mådde inte bra stackarn.. Hoppas du blir bra. Sen har vi haft PH Per tyckte att jag var duktig! Mohahahahahahaa, Sen har jag bara tagit det lugnt. IDag blir en typ chill dag. Kommer bara att ta det lungt, ska nog bara gå och handla lite Aseton, och sedan måla naglarna.


Facelook!


Outfit!:D


GLAD TILDAAAAH!

Så många hästar!

A – Allwin, Aurora, Anastaia, Aragon, Annie

B  - Birtley Daylight, Brisk, Bamse

C – Cinamon, Chamir, Cilvia, Cactus,

D -  

E-  Esmeralda

F - Flox

G- Goliat, Glimra

H- Hilda

I-

J- Joker

K- Kemir, Karna, Krusella, Knutte

L- Lexus,

M- Mille, Myzak, Miranda, Mulle,

N- Neff,

O- Osia,

P- Polly, Putte

Q-

R- Ronja, Ronda

S- Sulleman, Silja

T- Twin, Twille,

U-

V- Verona, Verona,

W-

X-

Y- Yasmine

Z- Zephyr, Zombra

Å-

Ä-

Ö-

Jag vet inte om det är alla men vi kan väl hoppas? Kommer ni på någon lägg en komentar ;)
Tagen från: Lina www.nero.blogg.se


Andra hem

Idag avr ju jag op skutan, och helt seriöst älskar jag typ alla skutanmänniskor! Ni är juh bara för underbara! Jah men iaf. Idag på skutan anmälde jag mig till liite saker typ

50cm hoppningen- Aurora
Poänghoppning i hagen- Aurora

Sen är jag anmäld till
maskeradhoppningen oxå, så det kommer bli allt mer än bra! Haha sen kanske vi kommer få tävla i typ högbo elr vad det hette! :D

Så det kommer bli nice, men sen efter det så hade jag min grupp, med mina urduktiga elever, idag fick dom trava och svänga, nästa vecka ska dom få trava och svänga samtidigt, och sedan prova ¨på o rida lätt! herregud vilken duktig ridlärare jag eh! ;D<3

sen efter det så snackade jag o åt lite med alla. och det slutade mde att jennifer och sara hade tuchpennorkrig! hahaaha och oj vad vi garva! haha Sara var helt täckt av färg på kinden! haha lite senare stängde vi allt,och jag cyklade hem. På hemvägen när jag precis hade komit från grusvägen från skutan och ut på stora svartbäcksvägen, så hörde jag något som knakade, jag kollade lite snabbt bakom mig, men såg inget. Sen hörde jag.. BRAAAAAAK.. Kollade åt sidan rätt över vägen och en liten bit in stog det en stoor älg! Herregud! var så rädd! Hahahaha cyklade på!! Sen har jag tagit ett kångt bad o nu sitter jag här! ;)


Skulle lägga in fler bilder men hittar itne min  USB kabel :O Jag som har så bra koll på den annars..




NYYYAAA MÖÖBLER!

Mohahahaa mitt rum är bara sååå snyggt just nu! Haha men bättre ska det bli!

Nya kuddar röda och svart


Nya lampor Byro!


Nya säng! Nya lakan!


Denna bild ser du byron bättre! + nu ljusstake! liten svart breve lamporna!


Ny matta!

Sen fick jag ny spegel, och ny typ en svart rund magnettavla, sen skulle vi köpa ett svart sängbord, men den jag ville ha var slut,

det som ska köpas till är en stor ravla, en fotölj, sängbord mer kuddar, svarta gardiner 

Och sedan kommer jag att måla om, det kommer bli beage i hela rummet utom den väggen där byron står, den kommer bli röd, så det blir röd fondvägg med svart inredning! :D :G :G
Idag ska jag till stallet och ha min lilla grupp. Så ni får ha det så bra!

Stackars Bea..

Idag ska jag till IKEA, min vän Bea skulle följt med, men hon fick med lite otur väldigt ont i halsen, så dgens planer är flyttade till någon annan helg. Nu ska vi snart dra, så kommer komma hem med nya möbler, antagligen! Haha så ni får ha det så bra nu alla knas baarn! :D


Bjuder på en bild undertiden, NEff och jag dressyr tävling förra året,

Tips!


Första gången!


denna har jag klippt och klistrat ihop alldeles själv! haha det är första gången jag gör något sånt så jag vet att den inte är så bra.. men ändå (A) :D

Kemir och jag Igår!


Bilden fotad av amanda www.abokstam.blogg.se <3
//Tildah♥

Cyklar under regnbågen

Idag var ju typ helt sjuk dag!! Haha seriöst! började emd typ prov, gick juh helt åt helvete så det snackar vi itne om.. Sen gick vi och pluggade, efter det så hade vi gymnasieinfo, Det var skiiiit kallt i aulan, satt seriöst och skakade, Men sen så skulle vi äta sjävklart fick vi kalla hamburgare,, ja vi frös juh itne mindre, sen vart vi arga för en grej, som jag itne tänker ta upp i bloggen, men iaf, så gjorde vi en planch där vi hackade målar i och sedan sa vi att den var en skit! haha men före det så demosterade jag o Bea, så vi la oss ner på golvet o alla bah joina! haha så tillslut låg typ 20 pers på skolgolvet! haha trändledande? Haha jag veet! ;) Hahahaaha sen när jag kom hem, åkte papi och jag och köpte en cykel till mig, en svart jäätte fiiin! Ska visa bild imorgon typ! På tal om imrgon så ska jag och Bea till IKEA!! Hahaha ooh fet kul, komemr typ slagga hos henne sen! ;) nu ska jag abra chilla o tare lungt, hörs ;) trevlig helg alla söta!


Tildah ♥ Beah BFFAE

träningsvärk imorgon?

Idag har skoldagen gått bra! :) Men orkar inte berätta om den nu! hahaha det får bli om ridningen istället.
hade då först dressyr grupp, jäääätte roligt faktiskt! haha gillar faktiskt Malin som ridlärare! Vi hade tränade iaf sits, och lite annat sånt, hade riktigt ont i magen när vi var klara, och sedan i benen. Efter den ridningen skulle jag rida Kemir på gruppledargruppen, haha det vart ju ett ävventyr! haha först var stigbyglarna för korta, haha så fick rida i jätte korta läder! haha men det gjorde inget.. haha  sen typ, sa malin att vi skulle galoppera i hagen! haha och först på volten. Så det gjorde vi. han var lite slö på volten men det gick. Och sen när vi kom ut, Dååå vart det fart på den lille!! haha så han knata på asså! haha vi kom om Zephyr i galopp! hahaha duktiga Kemir! :)<3 haha sen fick vi hoppa lite gran oxå! över en stock, så himla kul! Nej men nu ska jag snart sova, eh så sjukt trött!!

Haha okej dah så stor var jag itne på kemir! ;)


Alltid jah?

Vaarför är det alltid jag i min grupp som trillar av? Idag hade vi markarbete och jag red britta, hon eh typ vad ska man säga JÄTTE NERVÖÖS! haha och hon gillade inte att bvi skulle gå över bommar. Så hon var typ livrädd. Det hade gått bra, men sen typ när vi skulle komma i galopp på bommarna så svärnitade hon, jag hade inte tänkt tvärnita så jag gör en gullerbytta av henne, och landar i sanden, ja sen fick jag prova en massa med gånger, tillslut gick det då men hon hoppade typ svanhopp typ, ja jätte vackert.. Men ramla inte aav! :D:D Haha Sen var jag med alla glada människor på skutan, och sen cyklade jag hem. Då påmindes jag så tydligt om den gånger jag cyklade hem från skutan då zombra åkt.. f*n det var nog den värsta dagen i mitt liv.

Nu kommer snart en nysning! Neej? den kom inte..

Så känns det hela tiden. ajaja idag hade vid et första vi fick göra var ett oförbärett prov i engelska, som många vet är det itne min starka sida.. Så satt på prov i två timmar.. Inte så kul.. det gick väl itne så bra häller. har haft skoj med mina kära vänner och snart ska ´jag till stallet. Det kommer bli knaas bra! ;)


RSS 2.0