Veckans mums!
Mammas Fudge!
Ingredienser
ca 50 bitar
3 dl Arla Ko® vispgrädde3 dl strösocker
1 msk Arla smör
1 msk sirap
3 msk kakao
Gör så här
Blanda vispgrädde, socker, smör och sirap i en tjockbottnad kastrull som rymmer minst 2 liter.
Koka upp och koka utan lock tills smeten klarar kulprovet eller tills temperaturen är 125°, ca 40 min. Rör i smeten ganska ofta. Tillsätt kakaopulvret och häll smeten i en form, ca 13x20 cm.
Låt stelna och skär sedan fudgen i bitar. Kulprov: Häll några droppar av smeten i kallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast och hård.
Dom är super smarriga!!! Mamma gör den typ varje år! :) Tipsar er att värkligen prova! :)
Kommentarer
Postat av: Elina
jag mår bara bra! fett bra tips, ska lätt prova :D
Trackback